Comunicat d'urgència

Font: Tsunami democràtic

Davant els fets que estan succeint a Catalunya arran de la sentència contra els líders polítics i socials catalans que organitzaren el Referèndum de l'1-O, des d'Agon volíem comunicar-vos el següent.

 

Hem de sumar-nos completament a les mobilitzacions del poble català en la seua lluita contra una sentència que posa en perill els drets polítics i civils de totes i de tots. És necessari que des del País Valencià, des de Madrid, des de Galícia, des de tots els racons on habitem en este Estat ens mobilitzem no només per solidaritat cap al poble català, sinó també per necessitat pròpia. El precedent jurídic que marca esta sentència suposa una gravíssima criminalització de la protesta pacífica i de la desobediència civil. Com el mateix portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, recordava a Twitter:

 

"Segons aquesta definició de desobediència, podrà ser sedició qualsevol intent per aturar un desnonament amb resistència. Qualsevol vaga espontània contra un abús laboral. Qualsevol interrupció del tràfic per protestar contra les retallades. Açò SÍ que és un desafiament a la democràcia. El 15M. Rodea el Congreso. La PAH. Els sindicats d'inquilins i d'habitatge. Taxistes. Estibadors. Controladors aeris. Mareas. Ningú es salva". 

 

És per això que l'eix que es dibuixa en este conflicte, no és (i seria un error llegir-ho així) el d'independència vs. unionisme, sinó el de democràcia vs. repressió. El problema és un estat demofòbic que no ha fet més que blindar-se en els últims anys per a fer-se immune als reclams democràtics. Molts hem parlat en algun moment que el període que s'obria ara, en un moment post15M, era una revolució passiva, ara sembla que estem, més bé, davant una restauració centralitzadora. Este és el problema tant a Catalunya com a Múrcia quan demanen el soterrament de les vies del tren, com el problema al País Valencià quan reclamem un Finançament Just, com els jubilats a Madrid reclamant unes pensions dignes o com en Galícia quan es tanquen fàbriques i l'Estat respon de nou amb la repressió. Estem enfront d'una lògica centralitzadora, d'universalització del 155 i en estes terres, tota lògica d'este tipus ve aparellada sempre d'una desdemocratització i un agreujament de l'autoritarisme de l'Estat.

 

Enfront d'açò, hui, demà i sempre ens trobaran demanant l'amnistia de totes les preses polítiques i reclamant que la solució a Catalunya passa pel dret a l'autodeterminació.

 

La solidaritat és la tendresa dels pobles! 

 

Agon, des d'algun lloc sediciós.

  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
  • Blanca Facebook Icono
  • Telegram-White-PNG

ReconÈIXER la tradició 

plurinacional i emancipatÒria

del nostre país 

és la condició de possibilitat

per A poder governar-nos

VOLS PUBLICAR

A AGON?

Publicacions

recomanades

© 2020 Agón, Cuestiones políticas