INTERNACIONAL

20/5/2019

Traducció entrevista a Antonio Negri

per Angela Mauro / Traducció per Teresa Garcia Molina

Entrevista realitzada el 7 de desembre de 2018, a través de la qual Negri posa en relleu les seues primeres impressions del que després seria un moviment que, no obstant la seua importància, el filòsof tracta amb cautela i insisteix en la seua diferenciació d'altres moments revolucionaris com el maig del 68. 

20/5/2019

Traducció entrevista a Marco Revelli

per Radio Blackout / Traducció de Teresa Garcia Molina

En aquesta entrevista de 2013 traduïda al valencià, el politòleg italià Marco Revelli ens parla del Movimento Cinque Stelle apuntant el seu éxit absolut obtingut a les eleccions i el per què d'aquest.

17/08/2020

Sinn Féin: Claus d’un resultat històric

Per Teresa García

Les eleccions irlandeses del passat 8 de febrer, van concluir amb un resultat històric. El partit nacionalista d'esquerres, el Sinn Féin, va assolir la primera plaça en la disputa electoral. En aquest article, Teresa García analitza les claus que van permetre eixa victòria.

02/03/2020

Despotismo del siglo XXI

Per Marc Torres

En este artículo Marc Torres reflexiona sobre las nuevas formas de clásicos conceptos como son la tiranía y el despotismo.

30/01/2020

Influencia de la Nueva Izquierda en el Movimiento Negro de Liberación

Per Xavier Albert

El politólogo Xavier Albert lleva a cabo una revisión sobre como se afrontó la lucha por la liberación racial en los Estados Unidos de los años 60 por parte de la Nueva Izquierda.

06/01/2020

Violència, impotència, sofriment a la convulsió mundial

Per Franco Berardi 'Bifo' Traducció de Teresa Garcia Molina

En aquesta traducció que ens du Teresa Garcia, Franco Berardi 'Bifo' analitza des de la seua perspectiva teòrica les protestes que han hagut a Xile

31/10/2019

Una guerra contra el pueblo

Per Paula Vidal Martínez

El pueblo chileno está sufriendo los mayores episodios de represión y violencia policial que se recuerdan desde la pasada dictadura militar del general Pinochet. Tras la reciente subida en el precio del metro, desde diversas posiciones se hizo un llamado a protestar, de manera pacífica, contra este incremento en el precio del transporte, eludiendo el pago del billete en el momento del acceso. Una protesta que, pese a su cariz desobediente, no deja de ser una protesta pacífica que no conlleva la comisión de ningún delito ni el empleo de la violencia, más bien la correspondiente sanción administrativa.

28/11/2019

La respuesta latinoamericana al neoliberalismo: el chavismo y sus repercusiones en América Latina

Per Jordi S. i Carbonell

En este artículo, Jordi S. Carbonell nos trae unas reflexiones muy necesarias sobre los primeros tiempos del chavismo y como este construyó un modelo socioeconómico que puso las bases para superar el sufrimiento neoliberal anterior 

20/10/2019

Quatre paraules sobre qui és i què representa Di Maio

per Marco Rivelli / Traducció de Teresa Garcia Molina

Aquesta primera part d'aquest article es centra en l'evolució i els canvis que ha sofrit el Movimento Cinque Stelle al llarg de la seua trajectòria política, durant la qual s'ha enfrontat a dures crítiques, divisions i a una aparent pèrduda de "puresa" que no ha passat desapercebuda al panorama polític italià.

20/10/2019

Cròniques franceses (Part II)

per Marco Rivelli / Traducció de Teresa Garcia Molina

Després d'uns moviments poc encertats per part de Macrón, el filòsof analitza la pugna entre els manifestants als carrers i els esforços del Primer Ministre per mantindre baix control una situació que cada vegada està abarcant més demandes. 

20/10/2019

Insurreccions franceses (Part I)

per Toni Negri / Traducció de Teresa Garcia Molina

A aquesta primera part de l'article, Negri ens aproxima a la situació que França visqué a desembre de l'any passat, el seu paper en el desenvolupament de la política francesa i el superament de les demandes que posà de manifest la qüestió del treball i la producció entre la classe mitjana empobrida. 

20/10/2019

Gigi di Maio, o sobre el M5S a l'època de la normalització

per Marco Rivelli / Traducció de Teresa Garcia Molina

Aquesta segona part es centra en la figura d'un dels representants més coneguts del Movimento, Luigi di Maio, fent un recorregut de la sèrie de circumstàncies que l'han portat a ser el "vicepremier" més jove de la historia de la política democràtica italiana.

  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
  • Blanca Facebook Icono
  • Telegram-White-PNG

ReconÈIXER la tradició 

plurinacional i emancipatÒria

del nostre país 

és la condició de possibilitat

per A poder governar-nos

VOLS PUBLICAR

A AGON?

Publicacions

recomanades

© 2020 Agón, Cuestiones políticas