ENTREVISTES

23/06/2020

Entevista a Íñigo Errejón

per Xavier Granell

Íñigo Errejón (Madrid, 1983) és doctor en Ciència Política i diputat al Congrés dels Diputats per la formació Más País. Ha publicat llibres amb prestigiosos intel·lectuals com Chantal Mouffe i Álvaro García Linera. A la Taula vam conversar amb un dels referents en Espanya de la perspectiva neogramsciana que emfatitza el discurs i l’hegemonia com una manera d’entendre la política.

25/03/2020

Entevista a Marina Requena

per Joan Fuertes

Marina Requena és una de les investigadores sobre ecologisme i canvi climàtic més prometedores del País Valencià. Doctora en Sociologia per la Universitat de València, la seua tesi “Entre natros y mosatros: representacions socials, discursos agraris i discursos mediambientals al Delta de l’Ebre i l’Albufera de València”, va rebre el premi extraordinari 2017-2018. Actualment es troba investigant el comportament mediambiental i els diferents estils de vida en el context de les pràctiques diàries en hàbitats rurals i urbans. Parlem amb ella sobre l'actualitat del pensament ecologista i els nous moviments socials.

24/02/2020

Entevista a Jaime Paulino

per Xavier Granell y Xavier Calafat

Jaime Paulino es una de las mentes más brillantes del País Valenciano. Filósofo de formación, fue secretario general de Podem València durante un intenso ciclo político. Después de invitarnos a comer (cosa que le agradecemos), charlamos largo y tendido sobre un conjunto de temas muy variados, que van desde su formación filosófica a la cooperación política.

15/01/2020

Entevista a Antonio Estañ

per Xavier Granell

Antonio Estañ es filósofo de formación y fue secretario general de Podem-País Valencià. Conversamos con él acerca de su trayectoria biográfica y política, del debate teórico en torno al populismo, del gobierno valenciano y, como no, de su visión de país desde el sur.

15/01/2020

Entevista a Amadeu Mezquida

per Xavier Calafat i Xavier Granell

Creiem necessari tornar a parlar amb Amadeu Mezquida per valorar els resultats de les últimes eleccions i la coalició amb Mas País. També vam reflexionar al voltant de les perspectives que s'obrin per al valencianisme polític amb un context nou, marcat per les noves configuracions polítiques territorials en el conjunt de l'Estat i un congrés del BLOC on s'estan debatint les futures línies estratègiques

9/12/2019

Entevista a Daniel Raventós

per Xavier Calafat i Xavier Granell

Economista i professor a la Universitat de Barcelona, Daniel Raventós és una de les figures més destacades del pensament republicà actual. Membre de la revista Sin Permiso i president de la "Red Renta Básica", ha publicat diversos textos defensant filosòficament i econòmicament la implantació d'una Renda Bàsica.Abordem qüestions com els fonaments filosòfics de la tradició republicana, la definició de llibertat o, com no, la Renda Bàsica.

4/12/2019

Entevista a Datxu Peris

per Joan Fuertes i Raúl Garcia

Datxu Peris és ex-regidora de l'ajuntament de Catarroja per Guanyar Catarroja i, a més, ha format part del grup d'activistes ecologistas que ocuparen el Forn de la Barraca com a gest simbòlic per la defensa de l'horta. Parlem amb ella sobre els temes actuals del moviment ecologista valencià.

30/9/2019

José Luis Villacañas es, más que un filósofo, una referencia imprescindible para cualquiera que esté interesado en la política y en la historia de España. Ha declarado públicamente sus sensibilidades políticas, escribe en el Levante, ha entrado de lleno en el debate acerca de ese concepto maldito que es el 'populismo' y, recientemente, publicaba 'Imperiofilia y el populismo nacional-católico', haciendo justicia con la historia de España y con las apología imperiales. Esta entrevista se estructura a partir de tres ejes: historia de España, republicanismo y País Valencià. Villacañas nos habla de su particular visión del siglo XIX español, de la biopolítica del franquismo, de las particularidades del republicanismo español y del valencianismo político así como su capacidad para constituir un proyecto nacional-popular.

28/9/2019

Entevista a Amadeu Mezquida

per Xavier Calafat i Xavier Granell

Politòleg graduat per la Universitat de València, va dirigir l’exitosa campanya de Joan Ribó, ha excercit com assessor del regidor Pere Fuset i ara es troba com secretari del Grup Municipal de Compromís a la ciutat de València

20/5/2019

Entevista a Joan Romero

per Xavier Granell i Raúl Garcia

En esta primera part, el catedràtic en Geografía Humana Joan Romero ens parla de l'agresivitat del neoliberalisme al País Valencià i a Madrid i qué cosa significa el Dret a la Ciutat hui.

20/5/2019

Entevista a La Repartidora

per Xavier Granell i Raúl Garcia

En aquesta entrevista parlem amb un membre de "La Repartidora", on repassem la història política i social recent del barri de Benimaclet i reflexionem sobre la necessitat d'existencia d'espais autònoms d'organització de la societat civil.. 

20/5/2019

Traducció entrevista a Antonio Negri

per Angela Mauro / Traducció per Teresa Garcia Molina

Entrevista realitzada el 7 de desembre de 2018, a través de la qual Negri posa en relleu les seues primeres impressions del que després seria un moviment que, no obstant la seua importància, el filòsof tracta amb cautela i insisteix en la seua diferenciació d'altres moments revolucionaris com el maig del 68. 

20/5/2019

Traducció entrevista a Marco Revelli

per Radio Blackout / Traducció de Teresa Garcia Molina

En aquesta entrevista de 2013 traduïda al valencià, el politòleg italià Marco Revelli ens parla del Movimento Cinque Stelle apuntant el seu éxit absolut obtingut a les eleccions i el per què d'aquest.

  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
  • Blanca Facebook Icono
  • Telegram-White-PNG

ReconÈIXER la tradició 

plurinacional i emancipatÒria

del nostre país 

és la condició de possibilitat

per A poder governar-nos

VOLS PUBLICAR

A AGON?

Publicacions

recomanades

© 2020 Agón, Cuestiones políticas