QUI SOM? PROJECTE D'INTERVENCIÓ CULTURAL: AGON QÜESTIONS POLÍTIQUES

“En toda república hay dos humores, el de los nobles y el del pueblo. Todas las leyes que se hacen en favor de la libertad nacen del desacuerdo entre estos dos partidos.”

Maquiavelo, Discursos sobre la primera década de Tito Livio

Aquesta revista naix per respondre a la necessitat profundament sentida en el nostre país de generar espais de discussió, estudi i reflexió entorn dels problemes de la vida nacional. Agon. Qüestions Polítiques ho impulsa un grup de joves que s’han organitzat per a armar culturalment l'esdevenir del nostre país.

 

En aquest sentit, considerem necessari sedimentar una reflexió al voltant de la lluita política actual. Aquesta inquietud parteix d’una constatació: els moviments socials i les lluites polítiques al País Valencià han tingut dificultats per entendre's dins d’una narrativa conjunta. És imprescindible constituir un òrgan de pensament i intervenció a l’altura de les lluites en curs.

La història del nostre país està travessada per una costant: la dificultat de la nació per fer-se poble. Per tant, la tasca de l’actual valencianisme no pot ser altra que constituir-se com a vehicle unificador del conjunt de dolors dels de baix.

Entenem que el valencianisme polític ha de fugir de debats bizantins que si bé tingueren el seu sentit en altres moments, hui no tenen cap capacitat explicativa d’allò que succeeix. Així, tampoc considerem que el valencianisme polític siga una entre altres de les alternatives polítiques, més be ha de ser capaç de dibuixar el terreny mínim a partir del qual es produeix la disputa política.

Aquesta voluntat està íntimament relacionada amb una visió agonista de la política, és a dir, assumir que aquest terreny al que ens referim està en constant definició i comprendre que qui és capaç de definir les regles joc, comença la disputa guanyant.

La transformació del País Valencià no es produeix en un buit en relació a altres canvis a Espanya, més bé té un impacte directe a l’hora de decantar el projecte nacional espanyol cap a un procés democràtic, descentralitzador i plurinacional. És per això que realitzem una crida a la confederació de projectes culturals encaminats a treballar i produir coneixement per a un moviment popular que refunde el nostre país.

agon bn vertical.png
CONSELL EDITORIAL

Teresa T. Garcia Molina

Graduada en Ciències Polítiques per la UV. Màster en Anàlisi Política per la UOC

Exiliada econòmica a Irlanda. Entenent la traducció com la democratizació del coneixement i l'animalisme com ferramenta indispensable a l'ecologisme contemporani. 

Xavier Calafat Martínez

Politòleg per la UV. Màster de Sociologia a la UB.

photo_2019-12-12_17-55-35.jpg

Mallorquí valencianitzat. Doblement perifèric per tant, o mediterrani total com diria Camus. Militant en la batalla cultural per construir una pàtria plurinacional i republicana

Raul García Carro

Graduat en Ciències Polítiques per la UV. Màster en Estudis avançats d'ocupació per la UCM

photo_2019-12-12_16-54-42.jpg

Que ens vagen fent les trampes, que ens anirem fent les lleis

Adrián Iglesias García

Graduat en Ciències Polítiques per la UV. Estudiant de Màster en Anàlisi Política en la UOC

photo_2020-09-10_16-49-52.jpg

Per l'articulació d'un projecte patriòtic a Espanya que incloga una nova valencianitat.

Joan Fuertes Chulvi

Graduat en Ciències Polítiques per la UV

photo_2018-10-24_11-58-37.jpg

Construint una vida que pague la pena viure.

Mario Aráez

Estudiant de Ciències Polítiques a la UV

photo_2020-09-10_16-48-12.jpg

Perseguint la utopia ecosocialista.

Xavier Granell Oteiza

Graduat en Ciències Polítiques per la UV. Màster d'Estudis Llatinoamericans a la UB. Doctorand en Sociologia per la UV

photo_2019-12-10_20-22-23_edited.jpg

Amb la voluntat de construir un valencianisme polític sense propietaris. Tirania de la virtut.