RESSENYES

25/06/2020

Reseña. La emergencia de Vox, de Miguel Urbán

per Mario Aráez

En aquesta ressenya, Mario Aráez ens porta el debat sobre l'extrema-dreta espanyola que es desenvolupa a l'últim llibre de Miguel Urbán, pel que fa als orígens de Vox, els referents internacionals de l'extrema-dreta i el que diferencia al partit espanyol d'aquests últims.

17/04/2020

Hobsbawm y los bandidos

per Nadal Perales

En aquesta ressenya, el sociòleg Nadal Perales porta a l'actualitat el debat al voltant dels bandolers i les seues accions anticapitalistes desenvolupat per l'historiador marxista Eric Hobsbawm, als textos de Rebeldes primitivos (1959),  Revolucionarios (1973) i el propi ressenyat ací, Bandidos (1969)

17/02/2020

Classe obrera i qüestió nacional

per Jaume Montés

Jaume Montés Mora ressenya el llibre "Classe obrera i qüestió nacional", reeditat per Vicent Galiana, Andrés Gomis i la Institució Alfons el Magnànim. Llibre fonamental per a comprendre els debats dels 70 i la tasca política de construir un subjecte valencià. Es tracta d'un text on se sintetitzen molt bé els debats d'aquella època entorn del "fet diferencial" del País Valencià.

14/02/2020

Lenin, Foucault, Poulantzas

per Razmig Keucheyan, traducció de Ferran Martínez

Ferran Martínez tradueix el pròleg de Razmig Keucheyan a un clàssic de la teoria de l'Estat capitalista: "Estat, poder i socialisme". En aquest text es realitza un repàs de la trajectòria intellectual de Poulantzas, així com les principals aportacions de l'autor per comprendre l'Estat. Les reflexions de Poulantzas mantenen una actualitat que el converteixen en un clàssic del pensament emancipador

11/02/2020

Parásitos ¿Quienes?

per Adrián Iglesias García

En esta reseña Adrián Iglesias analiza los aspectos clave de la película surcoreana Parásitos (2019) en la que se asoman las crudas consecuencias de un capitalismo salvaje.

04/02/2020

La formación de una clase dominante y otros textos de E. P. Thompson

per Nadal Perales

El sociólogo Nadal Perales nos trae una reseña de uno de los textos clásicos de E.P Thompson, del que se pueden extraer valiosas lecciones acerca de las clases sociales y su formación. Lecciones que también pueden ayudarnos a organizar una respuesta más adecuada a la coyuntura que vivimos actualmente.

15/12/2019

Spinoza reloaded. Estructures i politica en Frédéric Lordon

per Xavier Granell Oteiza

Xavier Granell repassa les tesis principals de Lordon en relació amb el pensament de Baruch Spinoza.

23/10/2019

FORJA, o la necessitat d'entendre el moment polític

per Jordi S. i Carbonell

En aquest article, Jordi Carbonell ens parla del moviment argentí FORJA i la necessitat de pensar el valencianisme a partir de la realitat social del País Valencià i no de solucions i visions imposades des de fora.

5/10/2019

Ressenya "El príncipe moderno. Democracia, política y poder" de Pablo Simón

Per Alberto Tíscar Gil

“Una crisis económica no es determinante como bien señala el autor en “Votar con el bolsillo, votar con el corazón” para la caída de un sistema de partidos, pero influye en el modo en que los ciudadanos votan a través del “voto económico”, influido a menudo este por las percepciones ideológicas y partidistas”.

  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco
  • Blanca Facebook Icono
  • Telegram-White-PNG

ReconÈIXER la tradició 

plurinacional i emancipatÒria

del nostre país 

és la condició de possibilitat

per A poder governar-nos

VOLS PUBLICAR

A AGON?

Publicacions

recomanades

© 2020 Agón, Cuestiones políticas