RESSENYES
22/03/2021
Seguint les brases del republicanisme ibèric. Ressenya de Comuneros. El rayo y la semilla (1520-1521), de Miguel Martínez
per Xavier Granell i Raúl García
Raúl García i Xavier Granell ressenyen del llibre Comuneros. El rayo y la semilla (1520-1521), una lectura republicana i des de baix de la insurrecció castellana del segle XVI, la primera revolució moderna.
4/02/2021
Reseña de "Camino a la anarquía. La CNT en tiempos de la Segunda República (1931-1936)"
per Mario Aráez
El llibre de Ángel Herrerín suposa una brillant aproximació a les problemàtiques dels grups anarcosindicalistes durant els temps de la II República. En aquesta ressenya Mario Aráez rescata de l'oblit, sense mitificar, les postures que van defensar els anarquistes agrupats en torn a la CNT o la FAI.
10/011/2020
Algo tenemos que hacer. Reseña de "Y ahora yo que hago" de Andreu Escrivà
per Mario Aráez
Andreu Escrivà és doctor en Biodiversitat i responsable de l'Observatori del Canvi Climàtic de la fundació València Clima i Energia. En els últims anys s'ha convertit en un dels millors divulgadors al voltant de la crisi climàtica que estem vivint. Ací Mario Aráez ressenya el seu últim llibre, Y ahora yo que hago. Cómo evitar la culpa climática y pasar a la acción.
2/011/2020
Ressenya. 'España Inacabada', de Joan Romero
per Xavier Calafat
Joan Romero és un dels intel•lectuals del País Valencià que amb més força s’han guanyat aquest renom. El llibre que Xavier Calafat reseña ací, 'España Inacabada' és fonamental per comprendre les deficiències del moder territorial autonòmic, els seus èxits i els seus origens.
25/06/2020
Reseña. La emergencia de Vox, de Miguel Urbán
per Mario Aráez
En aquesta ressenya, Mario Aráez ens porta el debat sobre l'extrema-dreta espanyola que es desenvolupa a l'últim llibre de Miguel Urbán, pel que fa als orígens de Vox, els referents internacionals de l'extrema-dreta i el que diferencia al partit espanyol d'aquests últims.
17/04/2020
Hobsbawm y los bandidos
per Nadal Perales
En aquesta ressenya, el sociòleg Nadal Perales porta a l'actualitat el debat al voltant dels bandolers i les seues accions anticapitalistes desenvolupat per l'historiador marxista Eric Hobsbawm, als textos de Rebeldes primitivos (1959), Revolucionarios (1973) i el propi ressenyat ací, Bandidos (1969)
17/02/2020
Classe obrera i qüestió nacional
per Jaume Montés
Jaume Montés Mora ressenya el llibre "Classe obrera i qüestió nacional", reeditat per Vicent Galiana, Andrés Gomis i la Institució Alfons el Magnànim. Llibre fonamental per a comprendre els debats dels 70 i la tasca política de construir un subjecte valencià. Es tracta d'un text on se sintetitzen molt bé els debats d'aquella època entorn del "fet diferencial" del País Valencià.
14/02/2020
Lenin, Foucault, Poulantzas
per Razmig Keucheyan, traducció de Ferran Martínez
Ferran Martínez tradueix el pròleg de Razmig Keucheyan a un clàssic de la teoria de l'Estat capitalista: "Estat, poder i socialisme". En aquest text es realitza un repàs de la trajectòria intellectual de Poulantzas, així com les principals aportacions de l'autor per comprendre l'Estat. Les reflexions de Poulantzas mantenen una actualitat que el converteixen en un clàssic del pensament emancipador
04/02/2020
La formación de una clase dominante y otros textos de E. P. Thompson
per Nadal Perales
El sociòleg Nadal Perales ens porta una ressenya d'un dels textos clàssics de E.P Thompson, del qual es poden extreure valuoses lliçons sobre les classes socials i la seva formació. Lliçons que també poden ajudar-nos a organitzar una resposta més adequada a la conjuntura que vivim actualment.
23/10/2019
FORJA, o la necessitat d'entendre el moment polític
per Jordi S. i Carbonell
En aquest article, Jordi Carbonell ens parla del moviment argentí FORJA i la necessitat de pensar el valencianisme a partir de la realitat social del País Valencià i no de solucions i visions imposades des de fora.
ReconÈIXER la tradició
plurinacional i emancipatÒria
del nostre país
és la condició de possibilitat
per A poder governar-nos
VOLS PUBLICAR
A AGON?